Èxit de participació en la inauguració de l’Exposició “Centenari del Forn del Vidre. Una cooperativa singular. La producció vidriera al Maresme”



Amb una afluència de més de 150 persones de públic l’acte d’obertura de l’exposició posà de manifest el gran interès col·lectiu que suscita el tema triat per elaborar la mostra
El proppassat dimecres 22 de gener a les 18.30 h a la seu de l’Arxiu Comarcal del Maresme tingué lloc l’acte d’inauguració de la mostra  “Centenari del Forn del Vidre. Una cooperativa singular. La producció vidriera al Maresme”.
L’acte comptà amb les intervencions d’autoritats de l’Administració Local i de la Generalitat de Catalunya. En cloure els parlaments protocol·laris, Mercè Calpe i Víctor Ligos, comissaris de l’exposició, en van fer la visita comentada a tots els assistents.
Al muntatge que es desplega a totes les sales expositives de Can Palauet hi ha materials de tota mena, la major part documentació i imatges procedents de l’Arxiu Comarcal però també hi ha molts muntatges audiovisuals, eines dels treballs del vidre i peces de vidre tant industrial com artesanal, artístic i arqueològic lliurades pel Museu de Mataró i molts altres particulars.
L’exposició es pot visitar als matins i les tardes així com els caps de setmana fins al diumenge 8 de març.
La mostra s’ha complementat amb algunes activitats que són les següents:
25 de gener de 10.00  a 20.00 h, a la plaça de l’Ajuntament, davant de l’Arxiu Comarcal del Maresme: demostració de la tècnica del vidre bufat a cura de Ferran Collado, mestre artesà vidrier.
5 de febrer a les 18.30 h, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal del Maresme: conferència: “El vidre a Mataró en època moderna 1500 – 1800” a cura de Josep Antoni Cerdà i Mellado”.
8 de febrer de 10.00 a 20.00 h, Plaça de l’Ajuntament, davant de l’Arxiu Comarcal del Maresme: demostració de fabricació de joies de vidre a la flama, a cura de Sergio Roma.
29 de febrer de 10.00 a 20.00 h, a la plaça de l’Ajuntament, davant de l’Arxiu Comarcal del Maresme: demostració de la tècnica de fusió de vidre per crear un dibuix a cura de David Gibernau, mestre artesà vidrier.
4 de març a les 18.30 h, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal del Maresme: taula rodona: “La dona treballadora al Forn del Vidre.” A càrrec d'ex-treballadores del Forn.
La presentació del catàleg de la mostra i l’edició d’un vídeo documental sobre la cooperativa del Forn del Vidre de Mataró a la segona meitat de l’any 2020, clouran els actes commemoratius de la fundació de la dita empresa.

Comentaris